Yönetici Asistanlığı Nedir? Yönetici Asistanı Görevleri Nelerdir?
Yönetici Asistanlığı Nedir? Yönetici Asistanı Görevleri Nelerdir? Günümüzde irili ufaklı birçok şirkette yöneticilik kadar olmazsa olmaz bir yere sahip olan diğer meslek yönetici asistanlığı’dır. Ne kadar yönetici, o kadar asistan dersek yanlış olmaz. Tüm meslek gruplarında olduğu gibi bu meslekte de yöneticilerin aradığı, olmazsa olmaz bir takım özellikler bulunmaktadır. Bu yazımızda yönetici asistanlığı nedir, görev ve sorumlulukları nelerdir gibi merak ettiğiniz soruların cevaplarını vereceğiz.
Yönetici Asistanlığı Nedir?
Yönetici asistanlığı konusuna başlarken günümüzde fazlasıyla karıştırılan sekreterlik kavramından hayli farklı olduğunu belirtmek istiyoruz. Yönetici asistanı, üstü tarafından kendisine verilen bir takım görevler çerçevesinde yöneticisine idari destek sağlayarak ofis işleyişinin organizasyonunu yapmakla sorumlu personeldir. Bazı görevlerini idari asistanlarla paylaşabilmekte olup, çalışmaları genellikle üst düzey yöneticilere ve memurlara yöneliktir. Bulunduğu pozisyon itibariyle bilginin ele alınması, dağıtılması ve bağlı bulundukları firma bünyesi dışındaki insanlarla nazik bir ilişki kurulmasını gerektirir.
Günümüzde yönetici asistanlığı pozisyonundaki bir çalışanın görevleri ve sorumluluk kapsamı, yukarıda belirttiğimiz görevlerin yanında sıra bütçelemek, müşteri hizmetlerini planlamak, ilgili internet araştırmalarını yapmak ve raporlamak, web sitesi tasarımı ve sosyal medya yönetimi de dahil olmak üzere bir çok farklı alanda,bir takım farklı görevi de içine alacak şekilde yayılma eğilimindedir.
Yönetici Asistanı Görevleri ve Yönetici Asistanlığı Sorumlulukları
Tüm meslek gruplarında işe başlandığında bir takım görev ve sorumluluklar da beraberinde gelir. Daha önce kısaca bahsettiğimiz görevlerin yanında bu sorumluluklar çok daha geniş kapsamlıdır. Çalışılan firmanın bağlı olduğu sektöre göre görev tanımları değişkenlik gösterebilir. Yönetici asistanlığı yapan personelin en temel sorumluluğu ofisin en verimli şekilde çalışılabilecek şekilde idari desteğin sağlanmasıdır. Meslek profesyonellerinin diğer sorumluluklarını ise şöyle sıralayabiliriz; Yukarıda saydığıklarımızın hepsi bu mesleği yapacak olanların başlıca görev ve sorumluluklarıdır. Şirketlerin yöneticileri bulundukları pozisyonlara ulaşana kadar aşırı efor sarfedip fazlasıyla çalışırlar. Bu da genelde unutkanlık ve dağınıklığı beraberinde getirir. Bundan dolayı ajandasını takip edip çalışma hayatını düzenlemek yönetici asistanının görevi halini alır. Bunlar evlilik yıl dönümünden çocuğunun okul taksitinin son gününe kadar değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle birçok konuda sorumluluk ve stresi yüksek bir pozisyondur. Bir diğer eksisi ise sürekli insanlarla çalışıldığından zor karakterlerle de başa çıkabilmeyi gerektirir. Bu iş diğer insanlarla sürekli etkileşim gerektirir ve çoğu zaman sorunlu çalışanlar, müşteriler ya da yöneticiler ile uğraşmak zorunda kalınabilir. Artılarına geçecek olursak yönetici asistanı şirketlerin etkinliği konusunda hayli büyük bir rol oynar. Yönetici asistanı tarafından hazırlanan organizasyon ve hazırlık çalışmaları eksikliğinde yöneticilerin etkinliği kaybolur. Bundan dolayı şirket içerisinde her daim önemli bir konuma sahiptir. Çoğu iş gibi rutin ve sıkıcı değildir. Her günün gerektirdiği yönetsel ihtiyaçlar farklılık gösterebileceğinden çalışanın kendisini sürekli güncel tutması gerekmektedir. Sürekli insanlarla iletişim halinde olunacağından farklı sorumluluk ve pozisyonlarda bir çok insanla iletişim kurma ve tanışma şansı yaratır. Son olarak da sanayi ve ticari şirketinin yönetici asistanlarına ihtiyacı vardır. Bu alanda yetkinleşmiş iş gücüne her zaman iş olanağı hazırdır. Bu yazımızda sizlere yönetici asistanlığı hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken bilgileri verdik. Yönetici asistanı maaşları hakkında merak ettiklerinizi buraya tıklayarak ilgili sayfadan öğrenebilirsiniz. Diğer meslek dalları ile ilgili merak ettiğiniz herşey için bizi takipte kalın.Yönetici Asistanında Bulunması Gereken Özellikler
Sahip Olunması Gereken Özellikler;
Yönetici Asistanı Mesleğinin Artı ve Eksileri